Marijke verliestherapie

Praktijk voor rouw en verliestherapie

 

“Vind je soms de woorden niet
om dingen uit te leggen,
Geen zorg, want zonder woorden
valt er meestal veel te zeggen.”

 

Machteld Lavell

Wat is rouw- en verliestherapie

Het leven hebben we niet in de hand en er kunnen onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. We kunnen ineens geconfronteerd worden met een groot verlies. Het is fijn als er iemand naast je staat en naar jouw verhaal luistert.

Op verhaal komen is een belangrijk onderdeel van de therapie en om samen te kijken naar de impact van het geleden verlies. Het verlies gaat veelal gepaard met allerlei emoties. Het kan leiden tot gevoelens van somberheid, fysieke spanningsklachten en vragen over zingeving. Tijdens een rouwproces worden we teruggeworpen op onszelf. Een manier vinden om met het verlies om te gaan kost energie.

We denken bij verlies vaak aan een dierbare, het kan ook zijn dat je ineens je baan verliest, ziek wordt, gaat scheiden. Zo zijn er verschillende vormen van verlies waar we afscheid moeten nemen van wat er was. Een stuk verleden of het accepteren van wat is. Onze verwachtingen moeten bijstellen. Loop je hierin vast dan kan het helpen om met iemand te praten.

Het gaat om momenten die diep ingrijpen op ons dagelijks leven. De wereld ziet er ineens anders uit en zal niet meer hetzelfde zijn. Wanneer je merkt dat je vastloopt of alleen even wilt praten. Dan kan verlies en rouwtherapie je hierbij ondersteunen. Door stil te staan bij het verlies geef je er woorden aan.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?

marijke-verliestherapie-rouw-en-verlies-onderweg

Je verhaal in een veilige omgeving

  • Individuele gesprekken
  • Partner- en gezinsttherapie
  • Gesprek binnenshuis
  • Samen wandelen
  • Videobellen naar keuze